11 Augusti 2022

näringsliv


Praliner med smak av Österåker

NÄRINGSLIV Nu har det tagits ett nytt grepp i marknadsföringen av Österåkers kommun. Detta genom en ask med praliner där varje pralin har smak och utformning inspirerad av besöksmålet det symboliserar.

- Asken bjuder både på fantastiskt chokladhantverk och en presentation av besöksmålen. Den är perfekt både som present och inspiration för en egen utflykt, säger Marie Schinkler på Visit Roslagen


Praliner i Roslagen är ett samarbete mellan Restaurang Solbrännan, Stora Säby Gård, Ekbacken, Domarudden, Länsmansgården, Wira bruk och Siaröforet som tillsammans med pralintillverkaren Coeur de Praline tagit fram varsin lokalproducerad pralin.

- Det började som ett initiativ för att skapa paket och rundturer mellan våra besöksmål, säger Britt Ehrenström på Solbrännan och berättar vidare att pralinasken är ett sätt att få en extra ”twist” på detta rundtursförslag.
Asken innehåller en presentation av både praliner och platser samt en karta.

Torsdagen den 4 juni kl. 14:00 lanseras asken Praliner i Roslagen på Information Österåker (Turistbyrån i Åkersberga centrum). Därefter finns den att köpa på Visit Roslagens turistbyråer i Åkersberga och Norrtälje, samt på besöksmålen som är med i asken.

- Vi hoppas att många kommer upptäcka denna ask med lokala specialiteter som både går att äta och besöka, avslutar Angeli Sjöström på Stora Säby Gård.