11 Augusti 2022

näringsliv

Winther Wireless AB är mottagare av årets Entreprenörspris


NÄRINGSLIV Företaget Winther Wireless AB/Winter Bredband har haft en bra vecka. För en vecka sedan blev man utnämnd till gasellföretag. Något som kan tilldelas företag som växer snabbt och samtidigt har god ekonomi över en 3 årig period. Och nu har man dessutom fått årets Entreprenörpris av Österåkers kommuns näringslivsråd.


Priset, som består av 30 000 kronor, kommer att delas ut i samband med Business Österåkers middag, fredagen den 6 november.

Winther Wireless AB´s fokus ligger på att hjälpa företag, bostadsrättsföreningar och privatpersoner som saknar fiber och sitter på en seg ADSL-lina, 3G/4G lösningar med dålig täckning eller den som helt saknar förutsättningar för tillgång till internet. Deras bredbandslösning baserar sig på att kunna nå ut till svåråtkomliga platser dit det är svårt att nå med annan teknik.

Juryns motivering:
”De har på kort tid vuxit och skapat nya arbetstillfällen i kommunen och är ett av Österåkers kommun snabbast växande bolag. Deras produkter kommer flera företag till nytta och ger bland annat småföretagare i skärgården möjlighet att skaffa bredband.”

Läs mer om utmärkelsen här